Panowie o czym my mówimy. Jaka Real Tibia? Jakby real tibia była z expem x10 to real by wytrzymał tydzień, może dwa. Jaki Wos? Mówicie, że Wos ma tylu graczy, bo stoi już 2-3 lata. Aż szkoda czytać co tym o piszecie. Wos od pierwszych dni miał ponad 100 graczy. RL ma ponad 10 tys. osób, a i tak nowe dochodzą.
Dlaczego?
Ponieważ na serwerze WoS czy RL Tibia exp jest prawie taki sam. Exp rate x1 / x2 i można długo grać, expić, grzać kanapę w temple.
Dlaczego na Wosie i RL jest tyle osób?
Ponieważ tam jest PVP. Coś czego na tym serwerze brakuje.
Naprawdę uważacie, że po resecie liczba osób jeszcze zmaleje? Ponieważ jakiś tam Szad Rah, Dynamo i Ryuujin San kiedyś poświęcili dla tego serwera tyle czasu? Dojdą nowi gracze, tacy co będą długo grać, ponieważ będzie mniejszy exp rate. Zamiast ciągłego expa w miastach i wioskach będą się rozgrywały openki, wojny gildi i solówki.
Jeżeli patrzycie na późniejsze czasy tego serwera, tak jak one prezentują się teraz, no to ja wam współczuje.
Prawda Dynamo? Co z tego że na miejsce waszej trójki, przyjdzie 10 nowych osób.
Prawda Szad? Co z tego, że teraz masz największy lvl i nie chcesz by ci go ktoś odebrał lub coś - taki reset?
Prawda San? Masz już prawie legendary seta, tyle tu grałeś i nie chcesz tego tracić.
Bo po co grać w 100 - 150 osób skoro można grać w 10-15? Nie wiem czego tu można nie rozumieć, ale ja tak widzę serwer....